Thursday, June 7, 2012

rindu





tipulah kalau korang x pernah rindu seseorang..
bagi aku,lately ni..mzkin mejadi2 rindu kat org.bukan seseorang tapi beberapa org.


kadang2 tu tgk cermin je dah teringat.
makn pon..
tengok tv apetah lagi
rase cm x normal pon ade gak kadang2.


bile tgk hadiah yg diorang bagi lagi lah buat rindu tu menjadi thp hyper!!!!
aaaaaaaaaaaaaaaaargh! y me? kusut r cm ni


kalau boleh aku x nk rindu orang.tapi lumrah hidup kan.
well.sbb aku kalau boleh xnak ingat memori lama.
sbb memori tu semua buat aku sedih,
lagi sedih bile dapat tahu kite x dapat ulang balik masa.
nak tau ape yg duit x boleh beli?
= MASA.


semua berlaku sekelip masa.memori indah semua sementara.bukan nye memori sekarang ni x indah,indah...cume..ntah aku rindu semua kehidupan dulu.


masa kat keramat dulu.kawan2,sekolah,bas,bb..hmm bb(bukit bintang) dulu tmpt aku blajar tanpa gangguan,time nak spm dlu,tension dok umah,dengan beg silang,slipper,jeans,t-shirt,lepak mamak tepi bb ,pekena teh ais.perghh nikmat gile.terasa bebas.belajar sambil melihat persekitaran kl.gelagat anak muda masa tu.popular geng2 "indie''.baju colourfull.lepak bwh bb tuh.


mmg seawal 14 tahun aku da berdikari.dah knl kl.naik train sume.kira xsesat r kalau sorg2 kt kl.smpai jln pintas dr klcc ke pavi pon aku tau dulu.aku mmg suke explore bende2 baru.bas dari intrakota tuka ke rapid sume da lali.


ingat lagi mase peristiwa ngeri tuh.aku ngan member2 pakat nk p kami the gig kat area bb.tah cmne tergerak hati nak pkai kasut.slalu nye slipper je aku pkai .aku mmg cmtu.simple,buat pe nk nyusahkan diri.pkai ape yg selesa sudah.yg mmbe2 aku lak dok sbuk nk pkai slipper.kami mmg cmtu.hoho.lepas tu da smpai sana..bittersweet tgh perform,berebut r kiteorg nk tgk.tolak2 ngan mmbe sbb nk p dekat.last2 bile da start je bittersweet tu nyanyi,crowd jadi cm xsiuman.tolak sana sini.kiteorg yg pompuan ni da cm bola da dibuatnye.sepak sane sini.aku pusing blakang tgk mmbe aku muke cm nak nangis.last2 aku tarik dorg kuar dr tmpt tu.dasyat ouh...smpai berdarah kaki mmbe aku kne pijak.seb baik aku pakai kasut....selamat aku..huhu.n start hari tuh kiteorg taubat x nk g dah mne2 gig lagi.haha.cpt btol insaf an ;D


HMMM...tu sume pasal zaman muda2 aku.rindu gilak ouh!skrg sume buat hal masing2...
ade yg de bertunang...yg bf die org singapore,smbung blaja n macam2 lagi..


cepat masa berlalu.rasenye mcm baru smlm aku merungut bile nak habis blaja sambil gosok baju skolah.
rase cm baru smlm aku tunggu best friend aku,zai,nak p naik bas g skola sama2..
cm smlm je aku break ngan reza,
cm semalam je aku jalan2 makan ice cream ngan uni,
mcm semalam je aku marah dgn shamil,
cm semalam je aku smbut bday ngan remy,
cm semalam je aku sleepover ngan zai n cite pasal bf,
mcm semalam je aku mkn mcD ngan awang,
mcm smlm je aku lepak ngan nazmi n deb kat bukit antarabagsa,


semua mcm semalam..
ape yg x best ttg semalam?
kite x boleh patah balik.


aku rindu semua tentang semalam.. selamanya.

4 comments:

Al Kisah said...

kalau fikir pasal semalam,
Semalam Alkisah cuti,kemas rumah, basuh baju, lipat baju, mop lantai, pindah pokok kari.. wahh bykkan benda alkisah buat kan..


tapi Alkisah paling rindu masa waktu Degree.. terbaek..

majoliccamanatee said...

hahaha...wahhhhhhhhhh
semalam yg berguna ;D

macam2 buat yea
masa study la yg paling dirindui.huhu

nazirulhazwan~ said...

Bila rindu.terkenangmu syg..lalalala

majoliccamanatee said...

hahahaha..lalala~