Thursday, May 17, 2012

MERDEKA !!!

HOOYEAAHHHH!!!
gumbiranye aku....exam Math da abes...
3 tahun gakla aku tgu paper ni abes...

smlm exam lagi la....abes gigil 1 badan.rase cm x caya je aq da ready buat paper tu.
pepagi lagi aq da bgn..kol 5 pagi.mandi semua..kemas baju mkn..n sempat gak aku  curl rambut aku .hahahha.
sempat je nak buat bende2 mengarut,padahal tgh stress pasal exam tuh.

dalam kol 6.45a.m da gerak....rase cm nak nmuntah dlm kete.mak bawak punye lah laju...ikut jalan dalam ke kuala pilah...mlake ngan n.9 dekat je...ikut jln dlm baru 45minit.niat dlm hati nk bace dlm kete...last aku pening n tros tdo jew...

sampai je uitm beting tros p HEA,isi borang peperiksaan khas.jumpe abg faliq.dari jauh dye da senyum da.."haa..mimie dtg lagi....ni la budak yg saje x dtg exam tu kan?", dye ckp kt aku.cis...bkn saje..padahal aku silap tarikh exam tu..huhuhu careless x aku?

da isi borang suma,aq pon say bye la kt mak n ayh aku...mak pesan bace ayat kursi bebanyak.aku angguk.dlm hati berdebar2 fikir pasal exam.
dlm kol 8.30 cmtu aku da ready kat tepi DK 100(tempat exam aku) tgh dok menghafal formula.(padahal formula da siap bagi)...yela....sbb x semua formula die bagi kan...trpaksa la aq hafal.

pastu de sorg minah ni tegur aku...tanya mek paper ape suma...borak punye borak...dye bdak microb...n dari trganu...gila jaohh....die ckp dr smlm da de kat sini.lagi r....4 jam ouh dr sane ke sini...sume berkorban sbb supp paper ni....haihh..macam2.aku rase dlm 20+ gak r org yg mek paper smlm.macam2 subject..n mestilah subject math tu aku sorg je yg amik kan (kihkihkih)x penah di buat org nye repeat subject sem1.aku le org tu..hik3

dup dap dup dap..
da kol 9...........
seram..
takut...
happy..(eh belum lagi)

so meja aku no.9
yg best nye sebelah kiri n kanan aku mamat ensem.(ahhahahhaha) hilang sket gemuruh aku nk jawab exam.baru lah berKOBAR-KOBAR aku nak jawab..

aku sorang je yg jawab subject math kan....sooo bukan main bising aku menekan calculator...org lain dok menulis..aku pn x taw exam pe yg dorg amik.

tgh syok buat paper...sampai soklan no.4 ..... aku blur.xdpt nk buat.silap aku ke silap paper ni?...mase tu da pkul 11.45..... cuak gak aku...last2 aku pon panggil la pengawas tuh...ckp...soklan ni cm salah jew...die tros call shah alam...n pihak sana pn ckp mmg salah...pergh....cuak gak aku tgl 15minit tuk buat markah bonus....

akhirnyaaaaaaaaa....siap gak...

LEGA

tepat 12..semua berakhir..
perasaan habis paper math x sama cm abes paper IB dulu..seronok n lega die lain mcm.
rase puas hati dpt jwb soklan... walaupun part calculus aku hentam keromo je.kih3..
bile fikir balik pun..buat bagi lulus sudah la...sbb tuk supp paper...ko kalau dpt A pun...die tetap bg C.takat lulus je...

tapi jadilah...berakhirlah penderitaan aku selama 3 tahun dgn subject tu...
alhamdulillah...berkat doa ibu bapa dan kawan2...jaga lect dan abg2 n kakak2 HEA.

SAYANGGGGGGGGGGGG  korg semua...
harap2 sy lulus subject ni...aminnnn :)




3 comments:

Al Kisah said...

kitaorang doakan mimie lulus dengan jayanya, aminnnn

FaFa EhA said...

yeahhhhhhhh ! gud job bebeh ! saygg anda jugakkk !

FaFa EhA said...

yeahh bebeh ! gud job ! sygg anda jugak !