Monday, May 7, 2012

dilema ;s

dup dAp dUp dap jantung aku bile fikirkan tentang sup.exam.uhhh..
sedia-separuh-belum haaaaaaah.pening2.
banyak nak kne fikir.dengan x keje nye..nak bayar bil broadband,bil exam.haishhh parah2
tapi ape2 pun kita hadapi dengan senyuman kan kan
minggu ni kakak aku hantar anak die kat umah.haa ade gak aku org nk cakap2.walaupun aku x sure die paham x pe aku cakap.yela umo baru stahun.hahahaha.
nadine name die...comel sangat2...mate die cute.seb baik x mate cm timie die ni.mate sepet :p





hahahha...
boleh gelak gak aku dalam saat2 genting ni.
minggu ni pun de kenduri doa selamat...mak aku nk p umrah...mudah mudahan perjalanan dia selamat pergi dan balik :)

aku pun masih dalam dilema.nak sambung degree or not?hmmmm
bukan ape...bile aku fikir2 balik org dok blaja tinggi2 pun sbb nak kerja.btol x?zaman skrg belambak org kat lua sana tu yg pandai2.yang mmbezakan kita hanya pengalaman.kita semua brmula dari bawah . walau pun kau de degree...xsemestinya kau terus dpt jwtn tinggi...kau ttp kne mula dr bawah.sama je sebenarnye.

tapi tah la.bila fikir balik,blajar ni kalau xde duit payah gak sbnrnye...yelah tuk org mcm aku yg x brape nka ade ni kan...susah la.nak harapkan ptptn.hutang diploma pun x berbayo lagi.haha.campur degree punye hutang.parah2....tu sbb org liat nk byr ptptn.

hmm dlm otak aku skrg nk kerja.kerja tetap.blajar boleh buat PJJ.its ok,duit pun dah ade x yh nak buat pinjaman.aku kesian  tgk mak ngan ayah...barang kemas mak pun aku tgk makin sikit...paham2 jela.. aku rasa da sampai masa tuk aku lak tanggung diorang.

tu semua hanya perancangan.... mane tau tetibe aku rase nak sambung degree ...tengoklah...

sekarang ni musim org demam ke , ramai btol org demam keliling aku nie...so jagalah kesihatan yea...(xtau nak tulis ape da sbnrnye)

bye2 :)

5 comments:

Al Kisah said...

seelok eloknya, teruskan sambung study, lepas tu baru kerja.

takut nanti bila dah kerja. malas plak nak study.

tapi apapun yang penting niat..kalau niat ko nak tolong parents, then buat pjj.. insyallah murah rezeki..

serious sambunglah degree.. dapat or tak kerja nanti.. itu cerita lain.. rezeki ada kat mana mana?

majoliccamanatee said...

inyallah sy smbg....tp x sure lagi..huhu

muhammad zaaid - lanzaafame said...

acane nak follow? link pun tade. hukhuk. :DDD

majoliccamanatee said...

da boleh follow ;p

muhammad zaaid - lanzaafame said...

aha, tq tq. okie dokie. eh get me on fb / twitter! :D